Luneta farma podni uzgoj

Zbog dobrobiti kokoši nesilica, a samim time i proizvodnje kvalitetnih jaja, na cjelokupnom gospodarstvu kokoši nesilice ne nalaze se u kavezima već su slobodne unutar peradarnika. Ovakav način držanja kokoši nesilica naziva se podni uzgoj. Volijere, odnosno oprema za držanje kokoši nesilica omogućava im da se prirodnije ponašaju. Tako imaju slobodu da lete, čeprkaju po stelji kojom je prekriven čitav pod, noći provode spavajući na šipkama visoko iznad tla poput ptica u prirodi, a unutar peradarnika zaštićene su od vanjskih predatora te vremenskih neprilika. Tokom cijelog dana kokoši nesilice imaju pristup hrani koja ne sadrži genetski modificirane organizme i vodi, a jaja nesu u gnijezda koja im omogućavaju intimu tijekom procesa nesenja.
Do pakirnog centra koji se nalazi u sklopu farme jaja dolaze automatskim pokretnim trakama direktno iz peradarnika. U ambalažu se pakiraju bez ljudskog kontakta što je garancija higijenske ispravnosti proizvoda. Uređaji visoke tehnologije omogućuju savršenu kontrolu kvalitete jaja, a moderno opremljen pakirni centar daje mogućnost pakiranja u ambalažu prema želji kupaca. U sklopu pakirnog centra nalazi se rashladni prostor gdje se svježa jaja iz podnog uzgoja drže na kontroliranoj temperaturi. Do prodajnih mjesta odvoze se rashladnim vozilima.

Cjelokupan proces sljedivosti proizvoda na visokom je nivou, od nabave ulaznih sirovina pa do samog proizvoda. Na svakom jajetu kod se nalazi koji nam govori odakle jaje dolazi. Samim time i svaki kupac može lako provjeriti način držanja kokoši nesilica (broj 2 označava podni uzgoj), zemlju podrijetla te broj farme i objekta odakle jaje dolazi.

Oznake na jajima

luneta farma jaja iz podnog uzgoja